Warme maaltijd van Apetito

Warme hap van Apetito

Bij ons kan er worden gekozen voor het eten van een ‘warme hap’ tussen de middag. Dit bieden wij aan vanaf het moment dat uw kind 8 maanden oud is. De keuze is aan de ouders om hier gebruik van te maken. 

De gezonde, gevarieerde warme hap maken wij in samenwerking met Apetito. Dit bedrijf brengt één keer per maand vers ingevroren maaltijden bij ons op de locaties. De maaltijden zijn helemaal afgestemd op de kinderen dit zie je terug doordat:

  • Het mild gekruide gerechten zijn
  • Er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers
  • Er beperkt gebruik gemaakt wordt van natuurlijke kleurstoffen
  • Er geen zoetstoffen worden gebruikt

Waarom wij samenwerken met Apetito?

Als ouder wil je je kind gezonde eetgewoontes aanleren. Thuis, maar het liefst ook buiten de deur. Een voedzame warme maaltijd op het kinderdagverblijf is dan een fijne zekerheid. Samen eten leidt immers vaak tot beter eetgedrag. En ook voor jezelf geeft het veel rust. Als je thuis bent, is een warme maaltijd voor de kids al niet meer nodig! Bij Apetito vinden ze het belangrijk om kinderen een goede basis mee te geven van de juiste voeding. 

Bij ons is het mogelijk om, totdat het kind 8 maanden oud is, zelf (oefen)hapjes mee te brengen. Wij geven het zelf meegebrachte eten tijdens de opvangdagen aan het kind. Vanaf het moment dat het kind 8 maanden oud is kan het alles mee eten wat wij op Tembo aanbieden. Daarom is het vanaf 8 maanden niet meer mogelijk om eigen eten mee te geven. De kinderen kunnen vanaf dan als het ware ‘eten wat de pot schaft’. Hierbij houden wij uiteraard rekening met eventuele allergieën en andere wensen vanuit de ouders of het kind.

De gevarieerde warme maaltijd wordt in abonnement vorm aangeboden. Dit betekent dat wanneer het kindje niet aanwezig is de maaltijd doorberekend wordt.

Dit doen we om de maaltijd betaalbaar te houden en geen administratieve kosten te hoeven door te berekenen

Apepito warme maaltijd